söndag 26 maj (v21)  Dagens namn: Vilhelmina och Vilma  
Logo-Webbkameror.se
  Tipsa | Nyhetsbrev | Feedback 
   Start   
  City-/väderkameror  
  Trafikkameror  
  Skidkameror  
  Golfkameror  
  Djurkameror  
  Byggkameror  
  Filmer  

  Fritt häckande storkar på gård mitt i Skåne
     * Livestreamingen sker via 3G och uppkopplingsshastigheten är begränsad på platsen vid storkarna, därav så kan livestreamingen stundtals stanna av. *

  Storkar i hägn   Stork frihäckande

Bilduppdatering: Livestreaming.

I samarbete med Berith Cavallin.
Berith Cavallin har varit ledare för Storkprojektet och allt sedan 1989 arbetat ideellt med detta. För att få chans att njuta av storkar på mitt eget tak köpte Berith för tio år sedan en gård mitt i Skåne, omgiven av marker där storkar lätt kan hitta föda till sig och sina ungar. Hennes insatser för Storkprojektet gjorde att hon som enda privatperson fick Naturvårdsverkets tillstånd att hålla storkar i hägn och släppa storkar fria.

Första fria paret häckade hos Berith 2011 och sedan i fjor har hon sex häckande storkpar på sina tak och deras flyttande ungar har börjat återvända för att häcka. Hannen i paret framför kameran återvände efter flera övervintringar i Spanien som 4-åring för att häcka där han vuxit upp. Han blev i fjor far till tre ungar som blev flygfärdiga. Efter ännu en vintertur till Spanien återvände han den 17 mars i år till boet där honan väntade. Hon har tidigare vistats i hägn och flyttar därför inte.

 

  Djurkameror – start
 

 

 


 


 
 
  Föregående sida
  Upp

 

 Om webbkameror.se | Om Cookies | Upphovsrätt /Copyright | Tipstolva | Annonsera hos oss / Om våra annonser
Alla rättigheter förbehålls
Copyright © 2024 Webbkameror.se och Bacoll AB 
Telefon 0493-121 50